Andorra

Descobreix Andorra, un encantador principat als Pirineus. Informació sobre la seva ubicació, idioma, accessibilitat als aeroports propers i relació amb la UE. Explora la seva barreja única de cultura, història i paisatges naturals.

Andorra

On és Andorra?

Andorra és un petit principat sense sortida al mar, situat a les muntanyes dels Pirineus orientals, limitat al sud per Espanya i al nord per França. Conegut pels seus estacions d’esquí i el seu estatus de paradís fiscal, ofereix una barreja única de muntanyes altes i valls estretes.

L’idioma oficial d’Andorra és el català, encara que l’espanyol, el portuguès i el francès també es parlen comúment degut a la seva ubicació i la indústria del turisme. Aquest ambient multilingüe reflecteix la diversitat d’influències culturals del país.

En termes d’accessibilitat, Andorra no té el seu propi aeroport. Els aeroports més propers estan a Espanya i França. L’Aeroport de Barcelona El Prat a Espanya està aproximadament a 3 hores en cotxe, mentre que l’Aeroport de Toulouse-Blagnac a França està a unes 2,5 hores. Aquestes proximitats fan que Andorra sigui relativament fàcil d’accedir malgrat el seu terreny muntanyós.

Políticament, Andorra no és membre de la Unió Europea (UE), però utilitza l’euro (€) com a moneda sota un acord monetari amb la UE. El país té una unió duanera amb la UE i es tracta com un membre de la UE pel comerç de productes manufacturats (sense aranzels) i com un no membre de la UE per a productes agrícoles.

Aquest principat ofereix una combinació única de encant històric i comoditats modernes, situat en l’impressionant paisatge dels Pirineus. És una destinació popular tant per als entusiastes dels esports d’hivern com per a aquells que busquen un retir tranquil a les muntanyes.

Andorra a Europa

Per què viure a Andorra?

Els motius pels quals una persona podria decidir viure en un país en específic són molt personals, però Andorra destaca en alguns factors de manera internacional.

Seguretat

Andorra disposa d’una alta seguretat ciutadana, amb un dels índexs de delinqüència més baixos del planeta. La seva gran qualitat de vida fa que el país sigui considerat com el cinquè del món pel que fa a l’esperança de vida.

Sistema Sanitari

Andorra disposa d’un sistema sanitari d’alta qualitat que funciona via copagament. Andorra està reconeguda en les primeres posicions dels rànquings de països més saludables.

Sistema Educatiu

El seu sistema educatiu públic és altament competitiu on s’ofereixen, de forma gratuïta, tres models d’ensenyament: l’espanyol, el francès i l’andorrà. A més, existeix oferta d’escoles privades entre les quals destaquen l’Agora International School (de 2 a 17 anys) i el British College of Andorra (de 3 a 13 anys).

Marc Fiscal

Andorra ofereix un tram màxim del 10% aplicat tant a l’impost sobre la renda (IRPF) com l’IS. El seu impost al valor afegit (IVA) és dels més baixos del món fixat en un 4,5%. A més, el seu PIB per càpita nominal es troba per sota de la mitjana de la UE.

Esquí a Andorra Foto per Andorra_snowlovers

Estil de vida

Andorra és coneguda per la seva oferta turística a l’hivern, especialment per les seves estacions d’esquí. Ofereix una gran varietat de pistes per a esquiadors i snowboarders de tots els nivells, així com una gran varietat d’activitats a la neu com raquetes de neu, esquí de fons, i passejades en trineu.

Considerem que Andorra disposa dels ingredients ideals per poder iniciar un projecte empresarial: seguretat, marc fiscal, suport als emprenedors, localització geogràfica, creixement, etc. Sense oblidar, la gran qualitat de vida que tens com a ciutadà: és un luxe poder viure i treballar tan a prop de les muntanyes.

A l’estiu, les muntanyes d’Andorra ofereixen excel·lents oportunitats per a l’excursionisme i l’escalada. També hi ha diverses rutes de ciclisme de muntanya i senderisme, així com oportunitats per practicar esports aquàtics als rius i llacs de la zona.

A més d’aquestes activitats a l’aire lliure, Andorra també té diversos camps de golf, un casino i una gran varietat de spa i centres de benestar per relaxar-se i recarregar energies.